- 1kg πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλεύρι
- 1 αυγό
- Αλάτι , πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνι (χρειάζεται αρκετούτσικο επειδή σε κάθε μια δόση θα πρέπει να συμπληρώνουμε στο τηγάνι μας)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά.
- Τις περνάμε από το μουλτι μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
- Και τις βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Μετά περνάμε από το μουλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε και αυτά μαζί με τις πατάτες.
- Στην συνεχεία βάζουμε το αυγό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύοντας προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός (Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς επειδή τα αλεύρια διαφέρουν)
- Ζεσταίνουμε το λάδι και με μια κουτάλα βάζουμε από το χυλό μας (μπορούμε να τα κάνουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε –μικρα,μεγαλα)
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο μεριές( σε αυτό το σημείο άμα μας διαλύονται βάζουμε και άλλο αλεύρι)
Ταιριάζουν παρά πολύ με κοκκινιστό κρέας και με γούλας
Επίσης με στραγγιστό γιαούρτι
2 σχόλια:
Μια χαζή ερώτηση: οι πατάτες είναι βρασμένες πριν τις περάσουμε στο μούλτι, έτσι;
Οχι οι πατάτες πρέπει να ειναι ωμές αλλιώς δεν θα σου βγει.
Δημοσίευση σχολίου