Υλικα:
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 4 μεγάλες πατάτες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 λεμόνια
- Λίγο ξύδι βαλσαμικο
- Ελαιόλαδο
- Μπουκοβο
- Αλάτι
Εκτελεση:
- Σε ένα ταψί κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Από πάνω απλώνουμε τις μπριζόλες και σε ένα μούλτι στύβουμε τα λεμόνια ( και βάζουμε όσος είναι ο χυμός τους άλλο τόσο λαδί), την μουστάρδα, το ξύδι, μπουκοβο και τα χτυπάμε καλά.
- Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις ψήσουμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες πριν από το ψήσιμο και τις κόβουμε σε μακρόστενες χοντρές λωρίδες, σηκώνουμε τις μπριζόλες και τις ακουμπάμε πάνω στα κρεμμύδια με τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με αλάτι, από πάνω απλώνουμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε άλλο λίγο αλάτι (προσοχή η μαριναδα είναι από μονή της αλμυρή οπότε μην το παρακάνετε)
- Ψήνουμε στον φουρό στους 200 μέχρι να είναι μαλακές οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου