Υλικά:
- Για την σοκολατοπιτα
- 250 γραμμ. μαργαρίνη
- 2 φλ ζάχαρη
- 1 φλ νερό ζεστό
- 1 φλ κακάο
- ¼ φλ ουίσκι
- 2 φλ αλεύρι
- 1 κ.γ μπεικιν
- 3 αυγά
- Για το γλασο
- 200 γραμμ. κρεμά γάλακτος
- 5 κ.σ σοκολάτα σε σκόνη
Σοκολατοπιτα
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρ.
- Προσθέτουμε το κακάο και το βραστό νερό.
- Στο τέλος το ουίσκι.
- Τα αυγά τα χτυπάμε σε ένα μπολ καλά και τα βάζουμε στο μίγμα μας.
- Στην συνεχεία βάζουμε το αλεύρι στο όποιο έχουμε ανακατέψει και το μπεικιν και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και χύνουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας και το αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρόλακι την σοκολάτα σε σκόνη μέσα στην κρεμά γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος μόλις ψηθεί η σοκολατοπιτα μας, την χαράζουμε και την περιχύνουμε με το γλασο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εγώ μετά το κάθε ένα κομμάτι το ζεσταίνω λίγο στα μικροκύματα και σερβίρω με παγωτό βανίλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου