Υλικά:
Μπεσαμελ
- 3-4 κ.σ. βούτυρο
- 3-4 κ.σ. αλεύρι
- 2 Lt φρέσκο γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Παστίτσιο
- 500 γραμμ. μακαρόνια για παστίτσιο
- 1,5 κιλό κιμά
- Πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γραμμ. μαλακό τυρί (εγώ βάζω η ρεγκατο η κεφαλοτύρι)
- Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Πιπέρι
- Δάφνη
- Αλάτι
Εκτέλεση
Παστίτσιο:- Βράζουμε τα μακαρόνια μας μαζί με λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε στο ταψί μας και τα πασπαλίζουμε με το τυρί μας (κρατάμε μια χούφτα για μετά)
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ,σκόρδο και τον κιμά μας.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και λίγο νεράκι.
- Μπορεί να χρειαστεί να ξανά συμπληρώσουμε με νεράκι μέχρι το κρέας μας να μαλακώσει.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ώστε να γίνει στεγνός ο κιμάς μας και να γίνει κόκκινος όσο εμείς θέλουμε και τον αφήνουμε για 5 λεπτά και τον ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Μπεσαμελ:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να αρχίζει να μαζεύετε γύρο από τον αυγοδαρτη.
- Στην συνεχεία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μας ανακατεύοντας συνεχεία.
- Το αφήνουμε σε χαμάλη φωτιά να σιγοβράσει ώστε να γίνει μια πηχτή κρεμά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.
- Όταν η κρεμά μας είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την φρυγανιά.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου