Υλικά
- Φύλλα κρούστας (χρησιμοποίησα 10 φύλλα)
- 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κιλό φέτα
- 1/4 κιλό μαλακή γραβιέρα τριμμένη
- Μισό πράσο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 πιπεριά κίτρινη (ή αλλη γλυκιά)
- 100 γρ. μπέικον (προαιρετικά)
- 1 αυγό
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- Λίγο μπουκοβο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμυδάκι και το πράσο. Κόβουμε σε μικρούς κύβους την πιπεριά.
- Βάζουμε ολα τα ψιλοκομμένα υλικά μας σε μια λεκάνη και θρυμματίζουμε την φέτα.
- Προσθέτουμε την γραβιέρα, τη πιπεριά, το μπέικον και το αυγό και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί μας και βάζουμε 2 φύλλα στην συνεχεία προσθέτουμε απο πάνω λίγο απο το μείγμα.
- Στην συνεχεία βάζουμε αλλο ενα φύλλο απο πανω και ξανα βάζουμε το μείγμα. Βάζουμε οσα φύλλα χρειάζονται για να αδειάσετε ολο το μείγμα σας και δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Μόλις τελειώσει το μείγμα βάζουμε τα δυο τελευταία φύλλα και βουτυρώνουμε πάλι.
- Χαράζουμε την πίτα μας και την βάζουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Δεν σας λεω ακριβή θερμοκρασία γιατι οι φούρνοι μας διαφέρουν άλλα επειδή όλες μας έχουμε ψηφίσει πίτα ξέρουμε και τον φούρνο μας! Καλη ορεξη!!
Αν η φέτα σας δεν είναι πολύ αλμυρή μπορείτε να βάλετε και λίγο αλάτι.
Μπορείτε να την συνοδέψετε με μια σαλάτα λάχανο καρότο και μαγιονέζα που της πάει πάρα πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου