Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Kροκετες με κιμά

Υλικά:
Κρέπες:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 αυγό
  • 2 ποτήρια αλεύρι (εξαρτάται από το αλεύρι μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Λάδι για το τηγάνι

      Γέμιση:
    • ½ kg κιμά
    • 2 -3 καρότα
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • ½ ματσάκι σέλινο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Μπούκοβο προαιρετικά

      Για το παναρισμα:
      • Αυγό
      • Φρυγανιά τριμμένη

        Εκτέλεση:

        • Φτιάχνουμε τις κρέπες αναμιγνύοντας όλα τα υλικά στο μίξερ.
        • Τις τις ψήνουμε σε αντικολλητικο τηγάνι με λίγο λάδι.
        • Στον χοντρό τριφτή περνάμε τα καρότα και το κρεμμύδι.
        • Μετα τα τσιγαρίζουμε όλα μαζι και με τον κιμα .
        • Αλατο-πιπερώνουμε και βάζουμε λιγο νερό και το αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει.
        • Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε τον μαϊντανό και το σέλινο και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
        • Μετά παίρνουμε μια μια την κρέπα και την γεμίζουμε και κλείνουμε όπως στους λαχανοντολμάδες.
        • Περνάμε από το αυγό και μετά την φρυγανιά και το ρίχνουμε στο τηγάνι σε καυτό λαδί και το περνάμε από όλες τις μεριές για να ρόδοκοκκινίσει.


        Συνοδεύουν τέλεια την πατζαροσουπα

        Δεν υπάρχουν σχόλια: