Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Μακαρονάδα με κιμά και λάχανο τουρσί (Lazanki)

Υλικα:
  • 500 γραμμ. χοιρινό κιμά
  • 500 γραμμ. λάχανο τουρσί ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμ. μακαρόνια τριβελακι
  • 2 κρεμμύδια
  • Και μπαχαρικά που θέλουμε για τον κιμά (αλάτι, πιπέρι, δάφνη κτλ)
Εκτέλεση:
  • Το λάχανο άμα είναι χοντρό κομμένο  το περνάμε από το μουλτι
  • Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λαδάκι και ρίχνουμε το λάχανο και σκεπάζουμε με νεράκι και το αφήνουμε να εξατμιστεί για να μαλακώσει.
  • Μόλις πιει το νερό το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
  • Στην συνεχεία ψιλοκόβουμε το άλλο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με τον κιμά.(Κάνουμε την ιδία διαδικασία που κάνουμε για τα μακαρόνια με κιμά απλά δεν βάζουμε σάλτσα και το θέλουμε εντελώς στεγνό)
  • Όταν το κρέας μας θα είναι έτοιμο το βάζουμε μαζί με το λάχανο.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην λεκάνη με τα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: