Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μοσχαράκι σε καφέ σάλτσα (ψευτο - γκουλας)

 Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι (Αν έχετε μείγμα τύπου Vegeta είναι καλύτερο)
  • 1-2 κ.σ αλεύρι
  • Καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
  • Λάδι

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας μας και τσιγαρίζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας μας βάζουμε τα μπαχαρικά μας και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου το κρέας μας να είναι τόσο μαλακό όσο επιθυμούμε.
  • Στο τέλος σε ένα ποτήρι με νερό διαλύουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο κρέας μας και συνεχίζουμε να βράζουμε ώσπου να πήξει η σάλτσα μας περίπου 10 λεπτά.

Εγώ το συνοδεύω με πατατοκεφτέδες η βραστές πατάτες.

Να μην λείπει από το πιάτο σας και το αγγουράκι τουρσί ;)




Δεν υπάρχουν σχόλια: