Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Παστίτσιο

Υλικά:
Μπεσαμελ
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • 2 Lt φρέσκο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
Παστίτσιο
  • 500 γραμμ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1,5 κιλό κιμά
  • Πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γραμμ. μαλακό τυρί (εγώ βάζω η ρεγκατο η κεφαλοτύρι)
  • Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
  • Δάφνη
  • Αλάτι
Εκτέλεση
Παστίτσιο:
  • Βράζουμε   τα μακαρόνια μας μαζί με λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε στο ταψί μας και τα πασπαλίζουμε με το τυρί μας (κρατάμε μια χούφτα για μετά)
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ,σκόρδο και τον κιμά μας.
  • Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και λίγο νεράκι.
  • Μπορεί να χρειαστεί να ξανά συμπληρώσουμε με νεράκι μέχρι το κρέας μας να μαλακώσει.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ώστε να γίνει στεγνός ο κιμάς μας και να γίνει κόκκινος όσο εμείς θέλουμε και τον αφήνουμε για 5 λεπτά και τον ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Μπεσαμελ:
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να αρχίζει να μαζεύετε γύρο από τον αυγοδαρτη.
  • Στην συνεχεία ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μας ανακατεύοντας συνεχεία.
  • Το αφήνουμε σε χαμάλη φωτιά να σιγοβράσει ώστε να γίνει μια πηχτή κρεμά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.
  • Όταν η κρεμά μας είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την φρυγανιά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.







Δεν υπάρχουν σχόλια: